Карлос Гон: „Renault ще прави луксозен модел с Mercedes“

Общи 10 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3220 посещения | без коментари

Renault става стратегически партньор с Daimler и най-вече с марката Mercedes-Benz за разработването на класен луксозен модел, е заявил Карлос Гон, шеф на френската компания в интервю за радио France Internatuional миналата седмица.
Още по време на салона във Франкфурт през септември, той сподели с медиите, че Renault възнамерява да използва платформи и двигатели на Mercedes за целта. Партньорството между двете марки и Nissan, като част от алинса на „Режията“, започна от 2010 г.
От началото на 2014 г. Renault планира да пусне на пазара заместници на Espace, Laguna и Vel Satis. Първият съвместно разработен с Mercedes модел ще бъде Espace, е заявил пред изданието Automotive News Europe неназован източник от компанията.
„Имаме трудности с луксозните модели и ще трябва да се поучим от предишните си грешки“, е споделил Гон в интервюто.
Latitude е актуалният флагман в гамата на френската марка. Той временно замести Vel Satis, лансиран през 2001 г. и спрян през 2009 г. Моделът всъщност бе разработен от корейското подразделението на Renault, Samsung Motors. Общо 10 719 бройки от него бяха произведени миналата година, което го позиционира на трето място в Европа след Skoda Superb и Subaru Legacy/Outback.
В качеството си на партньор Daimler, Renault ще произведе 4-местен модел за Smart в словенския си завод в Ново Место. Той ще легне на платформата на новото поколение на Twingo. И двата модела са планирани за 2013 г. Освен това от началото на 2014 г. Daimler и Nissan ще правят заедно в САЩ 4-цилиндровия бензинов мотор Mercedes в САЩ

 
 

Audi е готов с TT RS Plus Audi е готов с TT RS Plus
10 февруари 2012
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте