Готвят конкурент на Veyron за Детройт 2016

Общи 15 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 7450 посещения | без коментари

Австралиецът Пол Халстед направи суперавтомобил с 16-цилиндров двигател. Бизнесменът оглавява собствената компания HAL по дизайн и инженеринг. Колата, чиято мощност е 1200 к.с., e пряк конкурент на Bugatti Veyron. Моторът й ще бъде изработен от два модернизирани 7,0-литрови 8-цилиндрови силови агрегата от Chevrolet Corvette Z06, които ще бъдат съединени помежду си под ъгъл от 45 градуса. Измислена е специална конструкция, която ще ползва една 6-степенна секвенциална трансмисия.
Предаването е задно, а двигателят ще е средно разположен. Моделът е изграден върху карбонова тръбна рама. Панелите са от кевлар. Засега автомобилът си няма име.
Халстед се надява суперколата да е готова за салона в Детройт през 2016 г. Създателят твърди, че това не е търговски проект и от модела ще бъдат произведени малко бройки само в случай на проявен интерес от страна на купувачи или инвеститори.
През 80-те години Пол Халстед използва за база Alfa Romeo Sprint, за да създаде колата Giocattolo, от която бяха произведени само 15 бройки. Тогава моделът бе с 5,0-литров V8 от Holden и спортното окачване е разработено от Бари Лок, взел участие в изграждането на McLaren F1.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте