Гигантски Jaguar E-Type в Гудууд

Общи 01 юли 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5530 посещения | без коментари

От няколко години насам по време на прочутия фестивал на скоростта в Гудууд, Англия, пред дома на пера на Марч, се инсталира гигантска скулптура в чест на някоя знаменателна дата или тема на автомобилната история. Тази година традицията продължава и след като в предишните години бяха отбелязани 100-годишнините на Alfa Romeo и Audi, тази година се отбелязва 50-годишнината от пускането на знаменития модел Jaguar E-Type.

Скулптурата е направена от стоманени тръби и изобразява един от най-вълнуващите спортни автомобили в историята - Jaguar E-Type. Тя се извисява на височина от почти 30 метра, тежи над 150 тона, което е колкото масата на 122 коли E-Type.

Монументът е дело на скулптура Гери Джуда, който вече е направил няколко подобни скулптури за фестивала в миналото. Металът за статуята е подарен от Tata Steel, която е част от консорциума Tata, собственик на Jaguar Land Rover.

Освен впечатляващата скулптура, посетителите ще могат да се насладят на феерична колекция модели на Jaguar от миналото, днешния ден и бъдещето, сред които уникалният концептуален C-X75, прочутите пистови C и D-Type, като последните ще вземат участие и в състезанието по скоростно изкачване на фестивала - Goodwood Hillclimb course.

 
Ключови думи:   Alfa Romeo, jaguar, jaguar e type, land rover, tata steel
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте