Възраждат стара американска марка в Шанхай

Общи 20 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6025 посещения | без коментари

Историческата марка Detroit Electric показа тийзъри на нова спортна концепция, която ще дебютира на 20 април на салона в Шанхай тази година. Ако не сте родени нейде преди Втората световна война и не сте изучавали история на автомобилизма, едва ли сте чували за американската компания Detroit Electric, някогашно подразделение на детройтската Anderson Electric, функционирала около тридесетина години - 1907 – 1939 г.
Доста по-късно през 2008 г. тя възкръсва под ръководството на Албърт Лам, бивш шеф на Lotus Engineering Group и изпълнителен директор на британската автомобилна марка Lotus Cars. Както показва и името й, идеята е да се произвеждат електрически автомобили.
Ето че след петгодишни инженерни усилия компанията лансира първия след възраждането си модел. Заводът на Detroit Electric се намира в Мичиган и годишният му капацитет е предвиден за 2500 спортни автомобила. Производството на все още неназования електрически модел започва през август, а от края на 2014 г. ще има и цяла фамилия спортни автомобили с екологичното задвижване.
Засега компанията се задоволява да пусне само неясна рисунка, от която виждаме вдъхновение от Corvette Stingray или SRT Viper, както и леки следи от връзката на Лам с Lotus.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте