Възраждат полски суперавтомобил, но на базата на 370Z

Общи 19 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5835 посещения | без коментари

Може и да не сте чували за полско автомобилостроене, а по-скоро за кораби, яхти и лодки, произведени в тази страна, но историята познава някои марки с тамошен произход. Едно от имената е Syrena, използвано от 50-те до началото на 70-те. Повечето модели, излезли под знака на тази марка, са вече позабравени, но един от тях се е превърнал в легенда. За жалост Syrena Sport остава само под формата на прототип и никога не се качва на конвейера.
Оригиналът е с олекотена каросерия от използваното широко в корабостроенето фибростъкло и 2-цилиндров боксер с мощност едва 35 к.с. Съчетан обаче с ниската маса на автомобила от 710 к.с., е бил способен на чудеса. Съвременното му превъплъщение подражава на Nissan 370Z, а дизайнът на каросерията му е нарисуван от Павло Буркацки, който е и част от екипа, работещ върху друг спортен проект от Полша – суперавтомобила Arrinera.
Съвременният Syrena Sport разчита на 3,7-литров V6 с мощност 330 к.с. (атмосферен) и 450 к.с. (с турбокомпресор).
Очаква се ускоряването от 0 до 100 км/ч да става за 4,5 сек, а макс. скорост е 290 км/ч. Предвижда се да бъде произведен само един екземпляр, но при повишено търсене нищо чудно мнението на производителя да се промени.

 
Ключови думи:   nissan, Sport
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте