Възраждат Datsun

Общи 06 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 5190 посещения | без коментари

Има вероятност марката Datsun да бъде много скоро възродена от Nissan Motor Co. в качеството й на нискобюджетен продукт за развиващите се пазари.
Японският производител планира да стори това през 2014 г. и първоначално да започне да предлага автомобилите в Русия, Индия и Индонезия. Информацията идва от японския всекидневник Nikkei. Според него цените щели да бъдат около 500 000 йени (6100 щатски долара).
Засега никой от Nissan не е коментирал изявлението.
Фокусирането върху разширяването на продажбите в развиващите се пазари е ключово за стратегическите бизнес планове на компанията. Тя възнамерява пазари от ранга на Индия, Бразилия, Китай и Русия да съставляват 60 % от глобалните й продажби през 2016 г. срещу 40 % през 2007 г.
Голяма част от бъдещите модели от възродената марка ще легнат върху фирмената платформа V за компактни автомобили, а частите ще бъдат доставяни локално. В Русия обаче компанията щяла да използва платформа на AvtoVaz.
Годишният капацитет на автомобилите Datsun ще възлиза на 300 000 единици, пише Nikkei.
Още при обявяването на бизнес плана си за полугодието през юни 2011 г. Nissan заяви, че през 2016 г. ще увеличи броя на моделите, ползващи платформата V, от актуалните два на три. Освен това компанията възнамерява да увеличи продажбите на моделите, направени на нея, от 130 000 през 2010 г. на 1 млн.
През 1983 г. името Datsun излезе от употреба в САЩ заради глобалния имидж на Nissan.


 
Ключови думи:   avtovaz, datsun, nikkei, nissan, nissan motor, nissan motor co
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте