„Бон Джоуви“ избра BMW Серия 7 за престоя си у нас

Общи 14 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8205 посещения | без коментари

Легендарната група „Бон Джоуви“ избра да пътува с BMW Серия 7 по време на престоя си в България. Три черни лимузини от флагмана на BMW ще бъдат използвани, за да пристигат музикантите навреме и със стил. Високотехнологичната лимузина е предпочетена заради уникалното съчетание от изискан лукс, впечатляваща динамика, нисък разход на гориво и емисии CO2, и не на последно място впечатляващите възможности за връзка между автомобила и външния свят.
И трите лимузини за „Бон Джоуви“ в България, се задвижват с високоефективните дизелови двигатели от върха на гамата - 6-цилиндров дизелов двигател при BMW 740d xDrive и най-мощният TwinPower Turbo 6-цилиндров редови дизелов при BMW 750d xDrive. При този модел моторът е с работен обем 2993 куб. см и развива макс. мощност от 280 кВт/ 381 к.с. Това означава, че дизеловият агрегат постига специфична мощност от 93,6 кВт/ 127,3 к.с. на литър работен обем. Не по-малко впечатляващ е и максималният въртящ момент от 740 Нм, който е на разположение още при 2000 об/ мин.
Главна роля при оптимизацията на мощността играе технологията M Performance TwinPower Turbo. За пръв път при двигател на BMW се използват три турбокомпресора. Техният размер, подреждане и стратегия на съвместна работа са подбрани така, че да осигурят максимално разгръщане на мощността в широк оборотен диапазон. Системата включва два по-малки и един голям турбокомпресор, като тяхното взаимодействие е свързано с необходимата мощност във всеки момент. В зависимост от ситуацията на пътя се ползва както ниската инертност на малките турбокомпресори за особено спонтанни реакции, така и взаимодействието с по-големия турбокомпресор за постигане на възможно най-високо налягане на нагнетяваният въздух.
Иновативната концепция на каскадното свръхпълнене е особено ефективен метод за повишаване на мощността. Освен това коефициентът на полезно действие на новия дизелов двигател се оптимизира и от модернизираното директно впръскване Common-Rail, чиито пиезо-инжектори вече работят при максимално налягане от 2200 бара.
По време на пътуване музикантите от „Бон Джоуви“ ще могат да използват и богатите възможности за връзка между автомобила и околната среда, осигурени от системата BMW ConnectedDrive. Бърз и надежден достъп до интернет през бордовия компютър, както и ползване на Facebook и twitter дори по време на движение ще осигурят на музиканти и фенове постоянна връзка. Навигационната система Professional с разширени функции и покритие ще гарантира избор на оптимален маршрут и брилянтно му изображение, а 3D City режимът ще демонстрира някои от най-популярните забележителности на София.

 
Ключови думи:   bmw, bmw 7, bmw 740d, xdrive
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте