Американци купиха „Ринга“

Общи 10 март 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8800 посещения | без коментари

Частната американска инвестиционна компания HIG Capital е новият собственик на легендарната писта „Нюрбургринг“, след като е платила за нея около 70 млн. евро. Новият директор на комплекса ще бъде Мейрик Кокс, съинвеститор на HIG. По-рано той е работил в компаниите Goldman Sachs, Rothschild и Moelis и е бил и сред съветниците за осъществяването на сделката по продажбата на Volvo на китайския Geely. По неофициална информация Кокс е част от състава на консултативния комитет на Формула-1.

„Нюрбургринг“ бе пуснат за продажба, след като компанията Nuerburgring Automotive GmbH (NAG) се разори.

Към сделката интерес бе проявил и шефът на Формула 1 Бърни Екълстоун, а през лятото на миналата година той се отказа от тази идея, след като сметна, че трасето е непрактично. Към „Ринга“, както го наричат накратко, интерес имаше и германският автомобилен клуб ADAC, който обаче не успя да предложи адекватна сума.

Миналата година фирмата за продажба на недвижима собственост Jones Lang LaSalle оцени целия комплекс „Нюрбургринг“ на 77 млн. евро, от които 50-55 млн. само за пистата.


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте