VW с цели седем компактни концепции

Общи 14 септември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4340 посещения | без коментари

Във Франкфурт VW представи концептуалното си бъги на 21-ви век, бъдещото градско мини NILS и всичките пет варианта на компктнaта концепция up!.
Вдъхновен от Meyers Manx, Buggy up предлага дизайнейско решение без врати и места за двама. В сравнение със стандартния модел up!, той е малко по-дълъг и по-широк, но височината му е значително по-малка благодарение на намаления с 22 мм клиренс. Ретро роудстърът е с нов преден капак, иновативни фарове и 18-цолови лети джанти. В знак на практичност интериорът му е напълно водоустойчив и разполага с преносима аудио система iPod/iPhone Speaker Dock.
Компактната градската концепция NILS също намери място на щанда на VW. Тя е едноместна, задвижва се изцяло на електричество и може да измине с едно пълно зареждане 65 км, като максималната скорост е 130 км/ч. Размерите на NILS наистина са впечатляващо малки, тя е дълга 3,04 метра, широка е 39 см, а височината е 1,2 метра. Двигателят е монтиран в задната част на превозното средство, а мястото на шофьора е по средата. Тежащият 460 кг концепт ускорява от 0 до 100 км/ч за 11 сек, а зареждането е възможно навсякъде, където има контакт.
Вариантите на VW up! са общо пет. Първият е електрическа версия e-up!, която е планирана да влезе в производство през 2013 г.Вторият вариант е eco up!, комбиниращ двигател, който работи на природен газ с технология BlueMotion благодарение на което вредните емисии са редуцирани до 79 г/км CO2. Третият е up! аzzurra sailing team и е вдъхновен от ветроходството. Той е създаден от италианските дизайнери Джорджето Джуджаро и Валтер де Силва. Предпоследният е cross up!, името подсказва, че това е мини кросоувър с четири врати. На последно място е пъргавият GT up!, който тежи само 900 кг и се задвижва от двигател с мощност 100 к.с.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте