Volvo въвежда безжично зареждане за електромобилите

Общи 25 октомври 2013 | Speed-Press.com A- A+ 10500 посещения | без коментари

Volvo разработи система за дистанционно безжично зареждане на електромобили. Използван е методът за индуцирано предаване на енергия. Изследванията са потвърдили, че технологията е безопасна. На този етап още не съществува единен стандарт за индуцирано зареждане. Компанията прави изследвания по темата с цел да определи възможностите й за приложение при хибридите и електрическите автомобили. Тази технология отдавна се прилага в битовата техника – да речем, в електрическите четки за зъби, но досега никой не се беше сетил да я използва за електромобил.
В процеса на индуцирано зареждане вместо по кабел енергията между двата обекта се предава от електромагнитно поле. Първата индукционна верига създава променливо електромагнитно поле от основната станция за зареждане. Втората, тази в преносимото устройство, получава енергия от електромагнитното поле и я преобразува в електрическа. Именно тя зарежда високоволтовия акумулатор на електромобила.
Според думите на специалистите от Volvo е достатъчно автомобилът да се позиционира над устройството за зареждане и процесът започва автоматично.

 
Ключови думи:   volvo
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте