Volkswagen превръща Up! в седан

Общи 24 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 8560 посещения | без коментари

Volkswagen е готов да започне разработване на нов компактен седан за развиващите се страни на базата на популярния хечбек Up!. Както съобщава изданието Theophilus Chin, според публикуваните предварителни скици на модела автомобилът ще се появи на пазара през 2015 г. и ще стане най-компактният седан на пазара. Новият модел ще бъде оборудван с 1,5-литров бензинов мотор и механична трансмисия.
Известно е, че автомобилните производители традиционно пускат определени модели за продажба в развиващите се страни. Много от тях са адресирани специално към страните от икономическата група БРИК: Бразилия, Русия, Индия и Китай. В тези страни високо ценят и имат силен пазарен успех седаните. Като вземат предвид този факт, автомобилните компании създават компактни и нескъпи седани на базата на по-престижни хечбекове, ползващи се с голямо търсене в Европа. Нещо, което се случи например с Volkswagen Polo – на опростена и по-евтина платформа на хечбека бе направен седанът.

На индийския пазар конкурент на седана Volkswagen Up! ще бъде новият Maruti Suzuki Swift Dzire. Като габарити новият модел, чиято дължина няма да е по-голяма от 4 м, ще се доближи до седана Chery QQ6, създаден също на основата на едноименния хечбек.


Агенция Speed-Press

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте