Volkswagen залага на спорта

Общи 02 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 16040 посещения | без коментари

Медийните дни на Парижкия автомобилен салон започнаха, но в навечерието на изложението по традиция Volkswagen Group разкрива новостите си на специално парти. За първи път германците обаче разчупиха традициите си и сцената на шоуто им представляваше имитация на парижките улици. На презентацията присъстваха звездите Катрин Деньов и Патрисия Каас, а най-чудното в цялата история е, че VW показа и известна доза екстравагантност под формата на концепцията XL Sport, логично развитие на миналогодишния прототип XL1. За разлика от предшественика новакът е истински спортист с двигател от мотоциклет - V2 от Ducati 1199 Superleggera с макс. мощност 200 к.с., куплиран със 7-степенна DSG трансмисия. Това е напълно достатъчно за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5,7 сек. Каросерията е същият монокок като на произведения в скромна серия от 250 бройки XL1.
По време на галавечерта на VW Group Мартин Винтеркорн заяви, че „народната“ марка разширява хоризонтите особено що се отнася до спортните автомобили.

 
Ключови думи:   volkswagen
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте