Venturi представи официално VBB-3

Общи 27 септември 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6510 посещения | без коментари

Venturi официално разкри VBB-3 на летището Вендовър Фийлд в Юта. Представен с помощта на принц Албeр II и принцеса Чарлийн, VBB-3 е високопроизводително електрическо превозно средство, което е създадено в сътрудничество с Щатския университет в Охайо.
Venturi VBB-3 всъщност е най-мощната електрическа кола на света. За целта инженерите са инсталирали два електромотора, които генерират максимална мощност от 3000 к.с. и 2800 Нм. Те се захранват от литиево-йонна-желязно-фосфатна батерия с 2000 клетки.
От FIA забраниха да се проведат тестове за максимална скорост на солените езера в Боневил поради лоши климатични условия. В отговор Venturi съобщи, че планира до края на годината да постави нов световен рекорд за скорост на електрическо превозно средство от 600 км/ч.

 
Ключови думи:   fia, venturi
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте