Up! стана световен автомобил на годината

Общи 06 април 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3225 посещения | без коментари

Наградите за „Световен автомобил на годината 2012“ бяха раздадени на пресконференция с домакин Bridgestone Corporation в рамките на автомобилния салон в Ню Йорк вчера. Престижното звание отиде при Volkswagen Up!, който спечели срещу сериозни съперници като BMW Серия 3 и Porsche 911. За трети път автомобил от „народната“ е удостоен с приза, след като през 2010 г. избраник на света стана Volkswagen Polo, а година по-рано наградата отиде при Golf VI.
По традиция бяха излъчени победители и в категориите „Световен спортен автомобил на годината“,„Световен екологичен“ и „Дизайн“. В първата с короната се увенча Porsche 911, избран измежду 19 нови модела и наложил се над Lamborghini Aventador LP 700-4 и McLaren MP4-12C. Марката от Щутгарт-Цуфенхаузен печели званието за шести път от седемте й номинации в историята на конкурса, като е трикратен победител конкретно в спортната категория. Наградата за дизайн бе отсъдена за Range Rover Evoque. Mercedes-Benz S 250 CDI BlueEFFICIENCY стана „Зелен световен автомобил на годината“ и бе избран от строгото международно жури сред общо 23 нови модела. Негови подгласници са Ford Focus Electric и Peugeot 3008 Hybrid.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте