TopGear85: Седмицата на скоростта - кулминацията!

Общи 01 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2940 посещения | без коментари

Не че докарването на въпросните возила до пистата Шарад бе по-малко вълнуващо, всъщност. Но за това четохте в брой 84, а сега ще четете финалните тестове - от Тест с номер 4 до 1 - и присъдите, и ще зяпате уникални фотографии с коли, каращи ви да прекарвате мечтателната фраза „Някой ден...“ през главата си.
Но какво седи зад тези цифри, Тест 4, 5...? Ами, коли разделени в групи, противопоставящи се срещу един или повече съперници. Ще прочетете трещящата битка между Maserati MC Stradale и Jag F-Type V8 S, която разкрива неочаквани черти на характерите на двете GT-та. В Тест 5 ще бъдете разтресени от дивото Renault TwinRun, което гледа от корицата ни, а Audi RS6 и Merc SLS AMG Black идват с гръм и трясък в Тест 6.
И както може би си спомняте от миналия брой, в тазгодишната ни Седмицата на скоростта не участват само автомобили. Имаме си и нещо, което се кара от друго нещо, като първото трещи и плаши, а второто действа и не говори. Косачката на Honda развиваща 210 км/ч със Стиг зад волана потриса в Тест 7, следвана от 8 с битка между два Ford-a: Fiesta ST и Formula Ford, a оттам махаме покривите за Тест 9 и епичното Lambo Aventador Roadster, позиращо до супер ефективния McLaren 12C Spider.
Имаме обаче и по-земни-не-хипер-автомобилни участници, в лицата (или по-скоро предниците) на MINI GP и BMW M135i. Тест 10 изглежда като мерене на мускули между Великобритания и Германия, докато не се сетите, че MINI всъщност е на BMW. Дуелът обаче резултира в изненадващо заключение. И като казахме Германия vs Германия, Mercedes A45 AMG погва Porsche Cayman – два тотално различни подхода към динамиката с очаквано-неочакван извод.
Да, изводите... Тест 12 е парадната обиколка на най-добрите от най-добрите. Които са... Разбира се, няма да ви кажем, за да им се порадвате – и може би почудите – в броя.
Седмицата на скоростта може и да приключва в рубриката Gear, но пред нея имаме не по-малко мощни Новини. Там са 585-те коня на новата S63 AMG + стоте милиона на новото Bugatti Veyron GSV. Все гигантски бензинови гладници контрастиращи с BMW i3, пъргавото екологично бъдеще на градската мобилност.
И накрая, за да ви е още по-ясно колко сочен е брой 85, в Тестове караме новото Maserati Ghibli (в което не очаквате дизел, но има) и BMW X5 (което очаквате с дизел, но е с 555 бензинови коня) в изпълнение M.
Това е BBC TopGear България #85, очаквано динамичен, с неочаквани изводи от Седмицата на скоростта.
Приятно четене!

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте