TopGear 84: Седмицата на скоростта!

Общи 18 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 6530 посещения | без коментари

Предизвестено е, че късачът на гуми, както и крайният арбитър е Стиг, а той не се усмихва. Защото значението на тази дума му е тотално чуждо. Всъщност, то – „той“ също е неправилно; Стиг не спада към конкретен род – не познава и това което ние, човеците, наричаме емоционалност. А и освен всичко друго, Стиг няма лице.
Колите, които караме в така наречената Седмица на скоростта обаче, имат лица и то какви, но още по-важното, всяка от тях притежава – освен динамичните си качества, заради които са тук – и душевност. Чар, аура, нещо което не може да се види, а само се усеща.
И, за да е още по-интересно, разделяме Седмицата на скоростта в два броя. В настоящия TopGear #84 ви представяме автомобилните участници, возилата-мечти, които ускоряват пулс, разтреперват крайници и карат да бъдат обичани. Разделени в няколко групи ги караме през едни от най-достойните за тях пътища, разсъждаваме, съдим и се радваме запътени към мястото на срещата.
Коя е пистата ще стане ясно по-късно, както и кой-кого, и всичко това в следващия брой 85. Но, дотогава, извоювалите мястото си в сърцето на TG: Jaguar F-Type V8S редом до MINI JCW GPII, а зад тях Porsche Cayman S, Mercedes-Benz A45 AMG и Ford Fiesta ST, в кадър хващаш и задния спойлер на McLaren MP4-12C Spider. Това е първата група, потегляща от Великобритания, с която отваряме рубриката Gear.
После продължаваме с Тест 2 и едно стабилно „Двойно еспресо“. Форца Италия! Lambo Aventador Roadster и Maserati GT MC Stradale пълнят очи с влага и уши със звук, хвърляйки в любовен потрес минувачи и редактори. Покъртителното кабрио с V12 и 700 к.с., редом до ослепително V8 купе, в доразвинтващи въображението кадри. Мама мия!
И накрая, третата група, последната, но далеч не по качества, немската, в Тест 3. Merc SLS AMG Black, BMW M135i и Audi RS6 Avant разтърсват Алпите и едва не предизвикват каменни лавини. Merc-ът е брутален и жълт, BMW-то джобна ракета, а Audi-то, безпощадна машина за ядене на километри със свиваща пътя в точка скорост.
Накрая, но не и накрая на Gear, където имаме и два родни, български материала. Ицо Мишков кара странната птица Tazzari Zero за да види що за лилава електричка е това, а Наско Марков кара какво ли не на специалната писта Red Bull Ринг. Чувства се като детенце в Невърленд.
Казаното дотук обаче е само сърцето на брой #84. В „Новини“ ви представяме кола-мечта от Jaguar, 550-конният Project 7, базиран на феноменалния F-Type, бъдещето на Opel с концептуалния спортист Monza, както и най-мощната серийна кола с 1,6-литров мотор, която е... Peugeot.
И, финалното парче от броя, което ще разкрием, рубриката Тест. Караме супер-луксозно-електронната S-класа на Merc, красивия комби-Аston 2+2 Bertone, острото кабрио Lotus Exsige S Roadster и... стига ви толкова.
TG#84 се получи адски бърз и вълнуващ, и вероятно ще изчезне от реповете също толкова скоростно. Така че пригответе удобните обувки за четвъртък сутрин, когато броят излиза на пазара. Отдайте на TG.
Приятно четене!

 
Ключови думи:   jaguar, jaguar f type, jcw, topgear, v8s
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте