Spyker съди GM за 3 милиарда долара

Общи 07 август 2012 | Speed-Press.com A- A+ 7605 посещения | без коментари

Холандската компания Spyker съди General Motors Co. за 3 милиарда долара от името на дъщерната си компания Saab. Обвинението към американския производител е, че той умишлено е довел до фалит шведската марка, чийто собственик преди време бе гигантът.
Saab Automobile банкрутира през декември 2011 г. - по-малко от две години, след като GM продаде марката на производителя на суперавтомобили Spyker. Фалитът дойде след многократни неуспешни опити да се привлече Китай или други инвеститори.
„Съдебният процес цели да разкрие неправомерните действия, с които GM успя да избегне конкуренцията със Saab Automobile на китайския пазар“, е заявил говорител на холандската компания. По повод делото Виктор Мюлер, глава на Spyker, е заявил, че компанията му подготвя от много време този удар, чиято цел е да компенсира двете автомобилни марки Spyker и Saab за огромните щети в резултат от незаконните действия на GM.
Засега американците са се въздържали от коментар.
В дългата афера по агонията на шведската марка GM многократно блокира сделки с китайски купувачи с цел да запази сътрудничеството си с местната компания SAIC Motor Corp Ltd (Shanghai Automotive).
В крайна сметка Saab бе обявена в несъстоятелност и с дългове в размер на 13 милиарда шведски крони (около 1,5 милиарда евро).








 
Ключови думи:   corp ltd, general motors, saab, saab automobile, saic, shanghai, spyker
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте