Rover SD1 със самолетен двигател Rolls-Royce +видео

Общи 06 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 2975 посещения | без коментари

Английският кар-фен Чарли Брумфилд е монтирал на стария си Rover SD1 производство 1981- 27-литров самолетен двигател от Rolls-Royce.



Чарли Брумфилд е английски конструктор, занимаващ се като хоби с доработка на серийни коли, но, според собствените му думи, резултатът от работата му все не го задоволявала.
Най-накрая измислил нещо за душата си - купил за 1000 британски лири 27-литров самолетен двигател Rolls-Royce Meteor и решил да го качи на стария си Rover SD1. От самата кола останал само корпусът, а "пълнежът" й бил преработен изцяло отново със специално изработени компоненти.



Огромният 27-литров мотор с 24 цилиндъра, развива максимална мощност от 600 "кончета" и има максимален въртящ момент от 1500 Нм. С него Блумфилд вече е подкарал старата си барака с неподозирана от нея досега скорост - 260 км/час, като моторът не бил развъртан повече от 2000 оборота в минута! Новата цел на конструктора е да я накара да "галопира" с 200 мили/час (321.87 км/час), което би го накарало да завърши този си проект окончателно.

 
Ключови думи:   meteor, rolls royce, rover sd1
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте