Rinspeed ни праща в Сен Тропе с количка за голф (ВИДЕО/ГАЛЕРИЯ)

Общи 16 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3520 посещения | без коментари

Всяка година швейцарското тунинг-ателие Rinspeed прави по една вълнуваща концепция, която представя на автосалона в Женева. Преди малко повече от два месеца Speed-Press вече обяви името на новия прототип и разкри негови изображения. BamBoo прилича на бамбуков спийдстър, който оставя морското слънце да гали косите ви. С него спокойно можете да се разхождате из френската Ривиера. Дори цветовете му са заимствани от морето и каросерията му прилича на сьомга и рак. Но в автомобила откриваме комуникационен дисплей на мястото радиаторната решетка, а надуваемият покрив може да ви послужи за плажна постелка. Електрическото задвижване и сгъваемият велосипед колела за последните няколко километра на плажа са само малка част от хитрите решения в закачливия модел.
Bamboo е свъместно разработен с швейцарските компании 4erC и Esoro. Той прилича на пораснала количка за голф, която обаче дава много възможности за забавление на плажа. Надуавемият покрив, дело на Tecnotex, е покрит с водоустойчив слой с нано частици. Външната му част е богато декорирана, а вътрешната е облицована с истински бамбук. Идентификационният дисплей, разработен от подразделението на Daimler - Mbtech, замества радиаторната решетка. Благодарение на връзката му с интернет той показва вътре в автомобила фейсбук страници, новини от целия свят, както и инженерни услуги от всякакво естество. Ярки цветове, бамбук и младежки рисунки, създават безгрижно настроение в интериора. И двете задни седалки са сгъваеми и надуваеми, така че можете или да ги приберете, за да не ви пречат, или да ги ползвате вместо шезлонги на плажа. В жабката се крие 7-инчов таблет със система за зареждане. Благодарение на този малък компютър и смартфоните на пътниците, всички в колата са свързани със света, където и да се намират. Звукът на мултимедийната система от първо качество, като тя разполага и с приложение Aha Radio. Стартираме автомобила с ... армейско ножче... типично по швейцарски.
Електромоторът е от немския доставчик German Frаger Group, като мощността му 54 кВт. Съчетан с масата на автомобила, която е едва 1090 кг, той позволява макс. скорост от 120 км/ч. 17-инчовите джанти са обути в екологични енергоспестяващи гуми Goodyear EfficientGrip. Компанията си е партнирала и с енергийния гигант RWE, чиято интелигентна система за зареждане може да бъде поставена от която и да е страна на автомобила.
Тази концепция на Rinspeed обаче може и да влезе в серийно производство, тъй като Франк Риндеркнехт, глава на ателието, вече е изказал такава възможност на глас пред швейцарския производител на часовници C.F. Bucherer и дори е водил преговори с няколко потенциални производителя.



Видео

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте