Renault и Dacia на автомобилен салон София 2011

Общи 10 юни 2011 | Auto-Press.net A- A+ 5380 посещения | без коментари

Източник: www.renault.bg

На Автомобилен салон София 2011, Renault представя своите вълнуващи премиери: Новото Renault Megane Coupe Cabriolet, Лимитираната серия Megane Coupe Monaco GP и една специална предпремиера за българския пазар – на електрическия Renault Fluence Z.E. За първи път на Aвтомобилен салон София 2011 Renault показва и най-луксозния си представител във високия клас автомобили – Renault Latitude.

Най-летният модел от премиерите, представени на щанда на Renault, е Megane Coupe Cabriolet. Със затворен покрив моделът е купе с елегантен дизайн. Остъклената повърхност на покрива разкрива прекрасната гледка към небето… С отворен покрив усещането за пространство и свобода е още по-засилено. А фиксираният стъклен дефлектор (или още преносимият ветроупорен дефлектор, предлагащ се в допълнение) допринасят за намаляване на турболенцията и предпазване на пътниците.
Оборудване като цветна GPS навигационна система Carminat TomTom, фарове Bi-xеnon със система за почистване и завиващи светлини в завой, кожен салон, Radiosat 3D Sound by Arkamys® Bluetooth® + Plug and Music, системи за активна и пасивна безопасност и много други не са чужди на Megane Coupe Cabriolet.

Друга премиера на щанда e лимитираната серия, само за ценители,… Megane Monaco Grand Prix или накратко Моnaco GP. Монакo, символ на блясък, разкош, вълнуващи емоции и автомобилни състезания. Сред най-отличителните черти на модела е изисканото перлено бяло лаково покритие, което е разработено специално за него. Зад волана на Monaco GP ще се почиствате специален с ексклузивните бродерии и гравирани надписи на седалките, стелките, брандинг отвън и отвътре. Тези стилни детайли, контрастът в екстериора между черно и бяло подчертават изключителността на тази лимитирана серия и предават емоция, която те завладява. Под красотата на този съблазнителен силует е скрит добре познатият и доказал своите динамични качества, комбинирани с нисък разход на гориво 1,9 130 к.с. турбодизелов двигател.

Предпремиерно за посетителите на салона Renault представя и един от най-иновативните си модели – 100% електрическия Fluence Z.E. Само преди месец моделът ескортираше звездите на червения килим на филмовия фестивал в Кан, а малко преди това се представи отлично в състезанието Michelin Challenge Bibendum с вредни емисии от CO2 в размер на едва 57 г/км ( с нулеви вредни емисии при употреба), или 8% по-добре от хомологираните автомобили. Renault Fluence Z.E. се класира на 1 място и в изпитанието за маневреност на пистата на ADAC (с 5 сек. по-бърз от Тесла) и с най-ниска консумация от 37,44 kWh за пробег от 300км. Fluence ZE разполага с мощност от 98 к.с. и автономност от 160 км. Има максимална скорост от 135 км/ч и дори ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,0 сек, т.е. - с 2 сек по-бързо от аналогичния модел с 2,0-литров двигател. Това е съвсем логично, тъй като електромобилите разполагат с целия максимум на въртящия момент още от самото начало. Оборудван е с всичко необходимо за пътниците в автомобила – 6 въздушни възглавници, ESP, автоматичен климатик, круиз контрол с ограничител на скоростта, интелигентна навигация с упътване за местата за зареждане, радио CD с управление от волана, електрически стъкла и огледала и много други, които ще гарантират комфорта на пътуващите. В града или по магистралата Fluence Z.E. предлага същия комфорт и характеристики на един семеен седан, но с нулеви вредни емисии.

На щанда на марката още можете да видите лимитираните серии Renault Тwingo Miss Sixty и Clio Night and Day. Dacia показва два от най-успешните си модели – Sandero Stepway и Duster.

С тези вълнуващи премиери на марката Renault представя една елегантна илюстрация на новия слоган на марката – Drive the Change.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте