Renault-Nissan инвестира в завода си в Южна Корея

Общи 23 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4750 посещения | без коментари

Алиансът Renault-Nissan инвестира 160 млн. щатски долара в Южна Корея, за да произвежда модела Nissan Rogue в завода в Бусан в страната.
Оттам ще излизат нови автомобили, произведени за местния пазар и за износ.
Производството на бъдещия кросоувър Nissan Rogue в Бусан започва от 2014 г. Тази година вероятно от завода ще излязат около 180 000 автомобила за Южна Корея и още 60 000 за други страни.
Производството на новото поколение на Rogue ще даде нов тласък на подразделението Renault Samsung Motors.
Френската компания си е поставила за цел да завладее дял от 10% в Южна Корея. Миналата година той е възлизал на 7 %.
Renault Samsung Motors ще представи два нови модела през 2013 г. - малък кросоувър и електрическия SM3 ZE. В момента в гамата на Renault Samsung влизат компактният SM3, семейният седан SM5, луксозният SM7 (адаптиран за китайския пазар и предлаган там като Renault Talisman) и продаваният като Koleos отвъд Южна Корея SUV QM5.
Производството на Rogue в Бусан означава, че Nissan отново ще участва в Samsung Motors Inc., в чието създаване се включи през 1994 г. Именно Nissan и Samsung поставиха първите тухли в южнокорейския завод година по-късно.
Renault доби 70,1 % от Samsung Motors през 2000 г. и създаде Renault Samsung Motors, като по този начин стана първият европейски автомобилен производител, настанил се в Южна Корея. Днес френската компания притежава 80,1 % от RSM.
Подразделението разполага с годишен производствен капацитет във фабриката в Бусан в размер на 300 000 автомобила. RSM има на разположение и 199 търговски точки в Корея, както и с развоен и инженерен център.


 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте