Range Rover Evoque получи 22-рата си международна награда

Общи 27 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3010 посещения | без коментари

Jaguar и Land Rover продължават да печелят международни награди. Общият им брой достигна впечатляващите 74, като до края на годината предстоят да се проведат още церемонии, на които ще бъдат връчени редица значими отличия. Последната победа дойде от водещото американско издание Motor Trend, което връчи международния приз „SUV на годината” на Range Rover Evoque, 22-рият за тази година. Преди това отличие зашеметяващият SUV бе избран за „Автомобил на годината в Шотландия”. Моделът може да се похвали също с отличия като: „Автомобил на годината” и „Най-добър производствен модел” във Великобритания, „Автомобил на годината с най-добър дизайн и проиводителност” и „Награда за зашеметяващ дизайн” в Китай и „Жени на колела” и „SUV на годината” в Южна Африка.
Land Rover Discovery 4 продължава да бъде успешен, печелейки шест награди, сред които „Най-добър 4x4” от Auto Express и What Car? във Великобритания. Range Rover от своя страна спечели наградата „Автомобил на годината” в Русия, а Range Rover Sport бе коронован с „Най-добър луксозен SUV” в Китай. Freelander 2 също не остана без приз, моделът спечели „Най-добър 4x4” на британските награди Honest John.
Концепцията DC100, която направи глобалният си дебют на изложението във Франкфурт, бе обявена за „Най-добра концепция” от списание Autoweek.
Тази година се оказа невероятно успешна и за Jaguar. Всеки модел на компанията спечели награда, като общият им брой достигна 34. Водещ модел по този критерии е XJ с общо 14 приза, като 9 от тях са само в Китай, сред които: „Най-красив дизайн на автомобил”, „Луксозен автомобил на годината„ и „Най-добър автомобил за новото поколение бизнес елит”. Други забележителни победи за флагманския модел включват „Най-добър нов автомобил” от британксото издание AM и „Най-представителен автомобил” в Русия.
Моделите XK и XF получиха признания в Бразилия, Русия, Китай и Великобритания. XK бе обявен за „Най-добро премиум купе” в Русия, докато XF стана „Най-представителен автомобил” в Бразилия и получи престижната награда „Автомобил на десетилетието” от читателите на британското издание Auto Express.
Ейдриън Холмарк, глобален бранд директор на Jaguar сподели, че 2011 г. е успешна за Jaguar, като през изминалия месец е отбелязала ръст в продажбите от 14 % в световен мащаб в сравнение със същия период през 2010 г. Резултатите на Jaguar XJ в Китай са невероятни, ръстът в продажбите достига 234 % след въвеждането на новия 3-литров агрегат. Това е ясно отразено в големия брой награди на китайския пазар.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте