Porsche пуска хибридни версии за всеки модел

Общи 17 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4200 посещения | без коментари

Porsche се „хибридизира“ напълно и пуска екологични плъгин версии за почти всичките си модели. Това важи с пълна сила не само за бъдещия 918 Spyder и 2014 Porsche Panamera S E-Hybrid, но и за бъдещите варианти Cayenne, че дори и за спортистите му със средно или задно разположени двигатели като 911, Boxster и Cayman.
Panamera S E-Hybrid според твърденията на компанията щял да бъде първият луксозен плъгин хибрид освен Fisker Karma, дебютирал на салона в Шанхай тази година. Продажбите му започват в края на 2013-а с обявени цени около 78 000 евро.
Системата позволява на автомобила автономност от 35 км, а сумарната й мощност е 416 к.с. Ускоряването от място до 100 км/ч става за 5,5 сек, а макс. скорост е 270 км/ч.
Следващият, който ще се сдобие с хибридна версия, е Cayenne, който ще продължи да ползва своя V6 с турбокомпресор, както и 918 Spyder с макс. 887 к.с. и ускорявене от 2,8 сек.
Твърде вероятно е хибридните системи за всички следващи поколения на модели на Porsche да бъдат произвеждани на платформата на Volkswagen Group, обозначени като MSB. Тя би могла да дебютира през 2016 с Panamera. Ако нещата се развият по този начин, Bentley ще ползва същата платформа.
Porsche не е единственият производител на луксозни автомобили, който залага на високоскоростни модели с хибридна система. AMG подразделението на Mercedes-Benz планира да стори същото.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте