Opel стартира с Adam R2 в рали Германия

Общи 15 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8435 посещения | без коментари

Два автомобила Opel Adam R2 на ADAC Opel Rallye Junior Team ще стартират в рали "Германия", което ще се проведе от 21 до 24 август. Автомобилите са с мощност 190 к.с. и ще бъдат управлявани от Мариян Грибел (25, от Ханвайлер) и Фабиан Крайм (21, от Френкиш-Крумбах), които вече създадоха шум в експертните среди през първите няколко състезателни месеца, откакто Adam R2 бе хомологиран в началото на тази година. Колата има 14 победи в класа от 19 старта в Европа.

Надпреварата е кръг и от ADAC Opel Rallye Cup. Отборите на Opel ще се състезават през всичките 18 етапа и две цялостни квалификационни надпревари, които ще поставят младите пилоти пред много специално предизвикателство поради цялостния мащаб на събитието.

Тази година рали "Германия" ще стартира не в Кьолн, а в Трир. След старта на ралито, който както обикновено ще стане от сервизния парк, 18-те етапа ще преведат състезателите през идилични, но трудни асфалтови пътища, прекосяващи района Moзел, както и ще им осигурят тежки изпитания на военните тренировъчни полигони в Баумхолдер.

През тридневното събитие ще бъдат изминати общо 1227 км – почти три пъти повече от дължината на обикновена състезателна обиколка от ADAC Rallye Masters, включително 326 км етапи за време. Само трудният етап Panzerplatte е 42.5 км и през него ще трябва да се премине два пъти в събота. Преди всяка надпревара състезателите ще трябва да покрият и трикилометров спринт на полигона Arena Panzerplatte, който има характеристиките на мотописта.

В петък отборите на ADAM ще стартират първата гонка с шест етапа, обхващащи около 100 километра за време. Втората надпревара ще стартира в събота сутринта до обед в неделя.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   opel
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте