Opel навлиза в нова ера на споделянето с Monza

Общи 07 август 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4350 посещения | без коментари

Съвременният, диктуващ модните тенденции концептуален модел Opel Monza ще отбележи своята световна премиера на автомобилния салон IAA във Франкфурт, който ще се проведе от 12 до 22 септември 2013 година. Концептуалният модел с поглед в бъдещето ще бъде изложен на щанда на марката Opel в палата 8 и ще демонстрира всичко онова, което хората могат да очакват от автомобилната компания от Рюселсхайм в бъдеще. Eнергийната ефективност и връзките с останалия свят и с глобалната мрежа са двете основни теми, които заемат приоритетно място в списъка от задачи на развойните инженери при разработката на следващото поколение модели на Opel.
Припомняме, че именно Opel бе първият европейски автомобилен производител, създал своя собствена концептуална студия и я представил пред публиката на изложението IAA във Франкфурт през 1965 година. Става дума за модела Experimental GT.
Първият по рода си концептуален автомобил в света е създаден от GM, чиято дъщерна компания е Opel. През далечната 1938 година специалистите на GM Design представят Buick Y-Job – превозно средство, което не е замислено и предназначено за серийно производство, а по-скоро като форма за демонстрация на нови технологии и стилистични идеи.
През 1969 г. автомобилната компания от Рюселсхайм представя на изложението IAA концептуалния Opel CD - чистокръвен Gran Turismo, използващ технологичната основа на Opel Diplomat. Следват Opel GT2 от 1975 г., развойният прототип TECH 1 (1981 г.), Opel Junior от 1983 г., тежащият едва 750 кг G90 от 1999 г., лудешки свежият Frogster от 2001 г., концептуалната Insignia от 2003 г., през 2007 г. идва и Flextreme.
Последната глава от досегашната хронология на концептуалните модели на Opel, представени на IAA, е моделът RAK, дебютирал през 2011 година.

 
Ключови думи:   buick, gm design, iaa, job, opel, opel monza
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте