Opel FlexFix: лесен превоз на до четири велосипеда

Общи 23 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3420 посещения | без коментари

Напълно интегрираната система на Opel FlexFix превръща превоза на велосипеди в лесно начинание. Семействата и хората с активен начин на живот могат да транспортират до четири велосипеда при пътуване – с FlexFix това е лесно, спестяващо време и безопасно. Opel предлага патентованата система за почти всички свои модели, включително Astra, Corsa, Antara и Meriva, и дори за „луксозния салон на колела” Zafira Tourer. Най-новите членове на клуба на FlexFix са субкомпактният SUV Mokka и градският лайфстайл автомобил ADAM.
Opel е единственият автомобилен производител, предлагащ тази функционална транспортна система, която е напълно интегрирана в задната част на автомобила и по този начин винаги е на разположение. Конзолата може без усилия да бъде изтеглена и се скрива обратно в задната броня, когато не се използва. Тя винаги и по всяко време е готова за използване – например лесно можете да приберете децата и техните велосипеди, в случай че завали неочакван дъжд. Друго важно предимство на второто поколение на системата FlexFix е, че дори когато е напълно натоварена, тя може да бъде наклонена, така че задният капак на автомобила да може да се отваря спокойно. Така багажното отделение остава напълно достъпно дори когато в задната част на автомобила са монтирани четири велосипеда.
Второто поколение на системата FlexFix на Opel за компактния и гъвкав комби модел Astra Sports Tourer и компактния ван Zafira Tourer може да превозва до четири велосипеда, а при субкомпактния SUV модел Mokka броят им е три. Усъвършенстваната система на Opel FlexFix предлага увеличен товарен капацитет: първият и вторият велосипед сега могат да имат тегло до 30 килограма всеки (преди то бе максимум 20 килограма), което дава възможност за превоз и на повечето електрически велосипеди. Дори шикозният малък градски автомобил ADAM може да превозва велосипед с тегло до 30 кг, а при монтиране на допълнителен адаптер - и втори велосипед за пътника в автомобила. За по-големите модели на Opel второто поколение FlexFix се предлага с удължаващо приспособление, включващо адаптер с прикачване, който позволява превоз на два допълнителни велосипеда с тегло по 20 килограма всеки. Пълната товароносимост е 80 килограма (Mokka: 60 кг). Специалните опори с гумени вложки гарантират сигурното и безопасно закрепване на велосипедите.
Друг голям плюс на системата на Opel FlexFix е уникалната ергономия. За разлика от останалите системи, като багажниците на покрива, при които трябва да се извивате и да издигате велосипеда над главата си, носещата система FlexFix е разположена близо до земята. Това прави неудобното вдигане излишно, а монтажът на велосипедите става без усилие и по максимално лесния за гърба начин. Експертите от германското Дружество за здрави гърбове Aktion Gesunder R

 
Ключови думи:   adam opel, antara, astra, corsa, meriva, mokka, opel, tourer, zafira
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте