Opel Corsa вече и с двигател 1.4 turbo

Общи 22 юни 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2500 посещения | без коментари

Гамата от двигатели на Opel Corsa се разширява с мощния и ефективен 1,4-литров бензинов турбо мотор ecoFLEX с 88 кВт/120 к.с. и Start/Stop система, благодарение на която и двете версии на модела ще изразходват 5,5 л/100 км и ще отделят едва 129 г/км CO2. Двигателят с турбопълнене се куплира с 5-степенна механична трансмисия и разполага с максимален въртящ момент 175 Нм, налични още при 1750 об/мин. С него автомобилът постига макс. скорост 195 км/ч и ускорява от 0 до 100 км/ч за 10,3 сек.
Едновременно с новия мотор в семейството на Corsa дебют прави и последното поколение от конструираните от Opel механични трансмисии, която осигурява още по-гладко и прецизно превключване на предавките. Технологичните решения на немските инженери са довели до намаляване на силите за превключване и хода на лоста, като част от мерките в тази насока са били за намаляване на триенето в превключващата система и промяна в настройката на задвижващите жила. В новата трансмисия са използвани както нови компоненти като зъбни колела, така и модифицирани части като превключващите пръти и вилки. Крайният резултат е оптимизиране на комфорта на превключване и общо подобрение на работата както в условията на ниски, така и на високи температури в сравнение с първото поколение трансмисии.
За клиентите, които искат повече комфорт и удобства със своята Corsa, Opel предлага широка гама от модерни приспособления, които не могат да бъдат открити при конкурентите – такива са например уникалната интегрирана конзола за превозване на велосипеди Flex-Fix и авангардните завиващи предни светлини (Advanced Forward Lighting, AFL). Сред останалите допълнителни системи са асистентът за потегляне по наклон (Hill Start Assist, HSA) и асистентът за паркиране.
Corsa с 1.4 turbo ecoFLEX ще се предлага на българския пазар на цена от 23 695 лева с ДДС.


 
Ключови думи:   opel, Opel Corsa
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте