Mokka харчи 4,1 л/100 км с нов турбодизел

Общи 25 септември 2014 | Speed-Press.com A- A+ 15025 посещения | без коментари

Opel въвежда нов 1,6-литров турбодизелов мотор за своя малък SUV Mokka. Той влиза в гамата на бестселъра от началото на 2015 г. 1.6 CDTI разполага с макс. мощност 100 кВт/136 к.с.
Изключително компактният четирицилиндров агрегат, който вече е известен с прозвището „шептящият дизел”, ще замени актуалния 1,7-литров дизелов мотор в гамата на Mokka.
Новият двигател разполага с по-високи показатели по отношение на максималната мощност и въртящия момент – съответно с шест конски сили и 20 Нм - при по-малък работен обем, както и със значително по-нисък разход на гориво.
Динамичният 1.6 CDTI е част от новата фамилия дизелови двигатели с изцяло алуминиева конструкция на Opel. Версията с максимална мощност 100 кВт/136 к.с. постига стойност 85 к.с. на литър работен обем - показател без конкуренция сред двигателите с такава кубатура – и осигурява изобилен въртящ момент в размер на 320 Нм.
С него Mokka ускорява от място до 100 км/ч за 9,9 сек и увеличава скоростта си от 80 дo 120 км/ч само за 9,9 секунди на пета предавка. Maксималната скорост на новата версия е 191 км/ч. В съчетание с прецизната шестстепенна механична предавателна кутия на Opel и включената в серийното оборудване система Start/Stop версията 1.6 CDTI на Mokka изразходва средно само 4,1 л/100 км и отделя в атмосферата CO2 в размер на едва 109 г/км. Tова е с почти 0,5 л/100 км по-малко количество гориво и с 11 г/км по-малко CO2 от показателите на предходната 1,7-литрова версия. Новият дизелов двигател изпълнява всички изисквания на строгата норма Euro 6, превръщайки се в също толкова екологично чист агрегат, колкото и сравним бензинов двигател.
Инженерите на компанията са подобрили нивата на шум и вибрации и работните характеристики на двигателя. Модерните методи за компютърна симулация CAE (Computer Aided Engineering) и за оценка на етапите в оптимизационния процес са позволили точно определяне на шумовите характеристики на всеки от неговите компоненти и подсистеми още преди реалното построяване на първия прототип.
Приемането на поръчките за Mokka с двигателя от ново поколение ще започне в края на тази година, a моделът ще бъде на разположение при представителите на марката в началото на 2015 година.

 
Ключови думи:   opel
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте