Mitsubishi ASX – най-безопасен в категорията си

Общи 18 май 2013 | Speed-Press.com A- A+ 3850 посещения | без коментари

Mitsubishi Outlander Sport 2013, предлаган в Европа като ASX, бе обявен за Top Safety Pick+ от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS). Компактният 5-местен кросоувър печели приза не за първи път.
Тази награда е присъдена само на два от общо 13 автомобила в категорията „малък SUV“. Тя се дава на автомобилите с най-високо ниво на защита при удар.
Оценките, давани на автомобилите от Американския застрахователен институт за безопасност по пътищата (IIHS) – „добра“, „приемлива“, „незадоволителна“ и „слаба“, – се базират на устойчивостта при челен удар със средно препокриване, челен удар с малко препокриване, страничен удар, преобръщане на автомобила, както и оценка на техническите средства за защита на тялото и главата (защита от наранявания на врата) при заден удар. Наградата „Top Safety Pick+“ се присъжда на автомобили, които имат оценка „добър“ в поне четири от петте теста.
Според IIHS краш-тестът с малко припокриване, който се провежда едва от тази година, демонстрира какво се случва при удар на предния ъгъл на автомобила с друго превозно средство или препятствие, например дърво или стълб край пътя. При този тест 25 % от предницата на автомобила от страната на шофьора се удря в бариера с височина 1,5 м със скорост 60 км/ч. Две трети от автомобилите в категорията „малък SUV“, тествани от IIHS, са получили ниската „слаба“ оценка за конструкцията на автомобила.
Изключително високата оценка на Mitsubishi Outlander Sport 2013 е постигната благодарение на многобройните високотехнологични решения, приложени в този автомобил, особено ключовата технология за повишаване на нивото на безопасност RISE (купе с подсилена конструкция, която предпазва при удар).

 
Ключови думи:   mitsubishi, mitsubishi outlander, Sport
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте