MG готви нови модели

Общи 23 март 2011 | Speed-Press.com A- A+ 1919 посещения | без коментари

Купената преди пет години от китайската фирма Nanjing Automotive британската компания MG подготвя нови модели. Те ще дебютират на пазара във Великобритания и в Европа, но засега точни дати не са споменати. Сред моделите ще има „напомпана" версия на MG3 с двигател с неголям работен обем и турбокомпресор, разработен в сътрудничество с General Motors. В гамата на марката ще дебютират и няколко спортни хечбека, които ще приличат на MG ZS.
Освен това инженерите на марката във Великобритания са започнали да разработват кросоувър, конкурент на Toyota RAV4. Първоначално се предполага, че за подобен автомобил ще използват силови агрегати от един от моделите на южнокорейския Ssang Yong, принадлежал доскоро на китайския SAIC, но изкупен от Mahindra&Mahindra.
Другата новост, за която се споменава в Аuto Express, е хечбекът MG5. Той ще се позиционира едно стъпало под модела MG3 и ще е пряк конкурент на Ford Focus. Автомобилът вероятно ще бъде изграден на базата на китайския Roewe 350.
Преди време дебютира и друг хечбек MG6, предлаган в Китай като Roewe 550, чиито поръчки на британския пазар вече са факт.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте