Mercedes-Benz взема 5% от Aston Martin

Общи 25 юли 2013 | Speed-Press.com A- A+ 4055 посещения | без коментари

До края на тази година Mercedes-Benz и AMG ще сключат договор за партньорство с Aston Martin. Окончателният му вариант предполага съвместно разработване на 8-цилиндрови двигатели. Заедно с новите двигатели Aston ще получи достъп до електрическите и електронните компоненти, проектирани от Mercedes-Benz. На свой ред германският производител ще получи 5% от „негласуващите“ акции на британския автомобилен производител и наблюдателски пост в съвета на директорите.
Mercedes-Benz ще получи пакета от ценните книжа на Aston Martin безвъзмездно на няколко етапа в хода на развитието на партньорството между компаниите. Двете страни са се договорили да не разгласяват подробности за партньорството си.
Преди време стана ясно, че ръководството на Aston Martin е удължило действащото споразумение с Ford за доставка на сглобените в Кьолн двигатели V8 и V12.

 
Ключови думи:   aston martin, ford, mercedes amg, mercedes benz, V12
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте