Lotus представи състезателния модел Evora GTC

Общи 15 май 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3945 посещения | без коментари

Lotus представи наследника на състезателния автомобил GT4 Enduro - Evora GTC. С цел намаляване на теглото на колата вратите, покривът и моторният отсек са изработени от карбон, а стъклата са от плексиглас. В резултат на това спорткарът вече тежи от порядъка на 1130-1140 кг, или с 30 кг по-малко в сравнение с GT4 Enduro. Освен това Evora GTC се отличава от своя предшественик с по-широки гуми, както и с наличие на система тракшън-контрол и антиблокираща система на спирачките Bosch.
Под капака на спортния автомобил е монтиран 4-литров 6-цилиндров двигател с мощност 450 к.с., чийто въртящ момент достига 460 Нм. Моторът е куплиран с 6-степенна секвенциална предавателна кутия Xtrac.
Първият екземпляр Lotus Evora GTC бе купен от отбора McMahon Raceworks за участие в североамериканските състезания за спортни автомобили Grand-Am Rolex Sports Car Series. Освен това състезателният модел може да участва и в сериите British GT Championship, VdeV Series и Creventic Endurance Races.

 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте