Lotus направи прототип за икономичен и евтин автомобил

Общи 16 юли 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3390 посещения | без коментари

Lotus Engineering приключи с разработването на дизайна на достъпен и свръхикономичен автомобил с извънградски разход от едва 1,85 л/100 км.
Триместната компактна концепция носи името World Vehicle Concept и е изградена от алуминиева рама и композитни панели. Автомобилът разчита на 2-цилиндров силов агрегат с работен обем 600 куб. см. Ускоряването от 0 до 100 км/ч става за 9,0 сек, а максималната му скорост е 192 км/ч.
Масата му е едва 521 кг. За да постигнат това, инженерите са изхвърлили всичко излишно от обзавеждането на автомобила и са оставили само жизнено важните екстри. Така Lotus World Vehicle Concept няма приборен панел, а данните за скоростта, запаса от гориво и настройките на климат-контрола са изведени на дисплея в средата. Функциите са с гласово командване.
Твърде вероятно е подобен автомобил да се появи на пазара с цена около 10 000 долара. „Искахме да разработим модел, който да предлагаме в целия свят“, е изявлението от страна на Lotus.
Концепцията е живото доказателство, че може да бъде направен икономичен автомобил, който да не струва много пари.
Засега обаче няма данни за евентуално серийно бъдеще на този Lotus.

 
Ключови думи:   lotus, 192, lotus engineering
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте