Lotus „издуха“ покрива от Exige

Общи 07 март 2012 | Speed-Press.com A- A+ 4250 посещения | без коментари

Кими Райконен представи Lotus Exige S Roadster на автомобилния салон в Женева вчера.
За първи път британската марка с малайзийски собственик предлага модела си Exige с фабричен мек покрив. Той е изключително олекотен, както повеляват традициите на марката, и е лесен за прибиране. От компанията производител дори шеговито нарекоха покрива на автомобила „хардкор-софт“.
Окачването на модела също е „пипнато“, за да се постигне още по-директно и пъргаво управление, докато двигателят 3.5 V6 с турбокомпресор и технологии, дошли директно от автомобилния спорт, осигурява доста прилично ускоряване на роудстъра. Така от 0 до 100 км/ч той спринтира за по-малко от 4 сек, а от 0 до 160 км/ч за 8,5 сек. Максималната му скорост е 233 км/ч, а нивото на СО2 във вредните емисии – едва 236 г/км.
С маса малко под 1100 кг, този Lotus има всички шансове да се нареди сред най-леките роудстъри с 6-цилиндров мотор.
Наред с него най-мълчаливият сред пилотите презентира и ексклузивния Evora GTE, вдъхновен от Lotus F1 Team, както и Lotus LMP2.


 
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте