Lexus NX 2015 идва в три версии

Общи 14 април 2014 | Speed-Press.com A- A+ 8970 посещения | без коментари

Пълната картинка на първия компактен кросоувър на Lexus - 2015 NX, най-накрая придоби финални щрихи. Преди година японците показаха концептуалния му предшественик, а серийния вариант ще видим на предстоящото изложение в Пекин в края на този месец. Ключови съперници за NX ще бъдат Audi Q3 и BMW X1, както и бъдещите Lincoln MKC и Mercedes-Benz GLA-Class.

Засега са предвидени цели три версии на NX. Хибридът е с обозначение 300h, а вариантът с турбокомпресор – с 200t. Последният ще е обзаведен с първия турбодвигател на Lexus – 2,0-литров 4-цилиндров, съчетан с пакета F Sport. Третата версия ще е NX 200 и е твърде вероятно да е с атмосферен двигател.

На този етап Lexus не разкрива данните за двигателите на модела. NX 300h трябва да е със задвижване като на Lexus 2015 RC 300h, което означава 2,5-литров 4-цилиндров мотор с мощност 176 к.с. и електродвигател, който добавя допълнителна доза от 105 кВт (140 к.с.).

Подобно на Toyota RAV4, чиято платформа Lexus ползва, стандартно е предвидено предно предаване с опцията за четири задвижващи колела.

В интериора ни посрещат инструментален панел, 7-инчов дисплей на навигационна система и делими сгъваеми задни седалки. Други приятни подробности са Remote Touch, безжично зареждане за мобилни устройства, G сензор, хедъп дисплей, активен круиз контрол и сигнализация за обект в зоната на мъртвото петно.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   lexus
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте