Hyundai демонстрира ново мислене на автосалона в Сеул

Общи 01 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 1920 посещения | без коментари

Източник: www.hyundaibg.bg

Корейският автомобилостроител Hyundai демонстрира новото мислене, залегнало в основата на новата философия и в слогана на компанията, в областта на продуктите, технологиите и услугите на автосалона в Сеул, преминаващ под мотото Еволюция, зелена революция и колела.

На форума в корейската столица своя световен дебют направи най-новото екологично творение на Hyundai - концептуалния модел Blue2, първия електромобил с горивни клетки (FCEV) на водород на компанията в конфигурация седан. Освен това марката показаза първи път на местния пазар първия си бензинов хибрид – Sonata Hybrid. Най-същественото обаче бе, че Hyundai демонстрира прилагането на новата си философия, въплътена в слогана Ново мислене. Нови възможности в практиката чрез изложба на ориентирани към потребителите технологии и дизайн.

Концепцията Blue2 дефинира параметрите на седана на бъдещето и затвърждава челните позиции на компанията на FCEV-пазара. Задвижването е поверено на електросистема с горивни клетки, която осигурява мощност от 90 кВт (122 к.с.). Стилът на автомобила е едновременно спортен и луксозен – съвършена комбинация от футуристичен флуиден дизайн и екологични технологии. Blue2 е снабден с гуми с ниско съпротивление при търкаляне и алуминиеви джанти, които подобряват аеродинамичните му показатели.

В предната и задната част на купето са разположени уникални LED панели, които показват състоянието на автомобила. Blue2 разполага и със система за посрещане, която разпознава шофьора, а системата за автоматично отваряне на вратите го улеснява. Традиционните странични огледала са заменени от камери от двете страни и на покрива, които създават една уникална среда за управление на автомобила.

Дизайнът на екстериора преминава и вътре в купето, което се характеризира от асиметричните конфигурации на арматурното табло и вратите, създадени с цел оптимизиране на комфорта. По-широките седалки позволяват по-лесно влизане и излизане от купето.

Hyundai обединява панела с уредите с централния, използвайки високотехнологичен прозрачен органичен светодиоден монитор (TOLED) и свръхлеко закалено стъкло, които улесняват възприемането на графичната информация. Информационно-развлекателната система се управлява чрез сензор, който реагира на докосването и движението на ръката на шофьора.

 
Ключови думи:   b5, bf, bg, blue2, hyundai, sonata
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте