Hyundai Genesis 2012 впечетлява с мощност, техлологии и дизайн

Общи 14 февруари 2011 | Speed-Press.com A- A+ 2676 посещения | без коментари

Hyundai освежи дизайна на седана Genesis и въведе нова технология за директно впръскване на горивото на двигателя V6, както и нова 8-степенна автоматична трансмисия. Производителите са подобрили и конструкцията на шасито. Освен това моделът ще се предлага и със съвсем новия 5,0-литров V8 двигател в топ версията R-Spec.
Този мотор осигурява 429 к.с. при 6400 об/мин и 510 Нм при 5000 об/мин. Това е най-мощният силов агрегат, създаван някога от компанията. Той е разработен на базата на познатия 4,6-литров двигател чрез увеличаване на диаметъра на цилиндрите от 92 на 96 мм и технология за директно впръскване на горивото под високо налягане (15,17 МПа), което води до рязко увеличаване на мощността и въртящия момент и до понижаване на разхода на гориво и вредните емисии.
Други нововъведения при Tau V8 в сравнение с предшественика му са двупосочната система за промяна на фазите на газоразпределението (D-CVVT) и специалното, подобно на диамант покритие DLC на полите на буталата, сегментите и втулките. Този двигател ще замени 4,6-литровия и в премиум седана Hyundai Equus 2012, който ще се появи на пазара отвъд океана това лято.
Tau V8 е куплиран с 8-степенна автоматична трансмисия, разработена от Hyundai. Тя добавя две допълнителни предавки, които подобряват ускорението и допринасят за по-плавна смяна на скоростите, като по този начин увеличават ефективността в сравнение с досегашната 6-степенна кутия. Освен това във всичките си варианти тази трансмисия ще дава възможност и за ръчно превключване SHIFTRONIC

 
Ключови думи:   cvvt, dlc, genesis, hyundai, hyundai equus, tau
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте