Hennessey Venom GT: 427,6 км/ч за 2 мили

Общи 03 април 2013 | Speed-Press.com A- A+ 2420 посещения | без коментари

Hennessey Performance днес официално обяви резултатите от проведените на 9 февруари в Калифорния тестове на производствения Venom GT, постигнал скорост от 427,6 км/ч в рамките на 2 мили (3,2 км). Постижението бе признато, проследено и сертифицирано от системи VBOX 3i GPS.
Venom GT ускори на пистата „Лемур“ в Централна Калифорния, която принадлежи на американските ВМС. Автомобилът бе „обут“ с гуми Michelin Pilot Super Sport DOT, а за спирането му се погрижиха карбон-керамичните дискове от Brembo. „Писта с дължина от 2,9 мили е достатъчна за ускоряването и излитането на изтребителя F/A-18, но тя се оказа къса за Venom GT и не позволи на автомобила да постигне максималната си скорост, така че не можем да кажем каква би била тя. Очаквайте скоро да споделим“, са думите на Дон Голдман, глава на Hennessey Performance.
Какви са ТТ данните на Venom GT? 7,0-литров V8 с макс. мощност 1244 к.с. и маса 1244 кг. Така на всеки килограм се пада точно по 1 к.с.
През юли 2010 г. Bugatti Veyron Super Sport, задвижван от 16-цилиндров мотор с макс. мощност 1200 к.с., наистина постигна по-висока скорост - 430,98 км/ч, ала версията с този рекорд не влиза в рамките на пакета от 2,5 млн. долара, срещу които можете да си купите суперколата. Още повече че Veyron SS постигна скоростта си на отсечка от 5,6 мили на частна писта на Volkswagen Group AG. През февруари тази година Venom GT официално бе признат от Guinness за най-бързо ускоряващия сериен автомобил в света, способен да постигне 300 км/ч от място. Venom GT спринтира от нулата до 100 км/ч за 3,05 сек.
Hennessey предвижда да произведе общо 29 бройки от Venom GT, като един екземпляр вече е продаден. Цената на суперколата с доставката, но без опциите, е 1,2 млн. щатски долара. Ако парите ви бият през ръцете, колкото и да платите, ще ви се наложи да изчакате шест месеца, докато ви произведат поръчаната кола. Видео

 
Ключови думи:   bugatti veyron, dot, gps, michelin, michelin pilot, Sport, vbox, venom
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте