Great Wall строи завод в Русия

Общи 28 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 16845 посещения | без коментари

Китайската марка Great Wall уверено разширява експанзията си в Стария свят. След като вече от две години и половина има завод в България и от тази – представителство в Румъния под знака на нашата компания „Литекс моторс“, тя започна да строи завод в Тулска област в Русия. В бившата соцстрана китайците продават седем модела от гамата си - H3, H5, H6, и H3 New, пикапа Wingle 5, както и кросоувърите M2 и M4. Те ще лансират в Русия още една марка – Haval, също част от портфолиото на Great Wall. Тя ще бъде представена на автосалона в Москва, който започва от днес.
500 млн. долара ще вложат китайците в новия завод, който ще започне да функционира след три години. Под знака на Haval в Русия ще произвеждат кросоувъра H2. Ще го предлагат с 1,5-литров двигател с макс. мощност 150 к.с.
Китайският производител на автомобили Lifan също ще строи завод в страната, само че в Калужка област. Неговата инвестиция ще е по-скромна от тази на Great Wall – 150 млн. долара.

 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте