Geely се отказа от Fisker

Общи 19 март 2013 | Speed-Press.com A- A+ 5250 посещения | без коментари

Китайският гигант Geely, собственик на марката Volvo, която бе заявила интерес към американския производител на хибриди Fisker, се отказа да купува фалиращата марка. Причината са задълженията й с четиригодишна давност към американското правителство.
Прекалено много време ще отиде за възстановяването на производството в предприятието и връщането на работните места, е становището на компанията.
В средата на март основателят и изпълнителен директор на Fisker, Хенрик Фискер, се оттегли от компанията заради разногласия с ръководството.
Още повече че преди се предполагаше, че Geely се интересува от завода в Делауеър (бивша собственост на GM и от 2009 г. даден на Fisker, за да възстанови дейността му), където китайците смятаха да правят и Volvo, за да увеличат присъствието на шведската марка в САЩ.
По някои данни производителят на хибриди дължи на правителството на САЩ около 200 млн. долара.

 
Ключови думи:   fisker, geely, volvo
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте