Ford разкри всичко за вратите на B-MAX

Общи 13 февруари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 3060 посещения | без коментари

Ford разкри уникална система за отваряне на вратите, която осигурява ненадминато улеснен достъп в новия B-MAX. Системата на вратите за улеснен достъп е интегрирала централните колони във вратите на мултифункционалния автомобил, осигурявайки 1,5 метра безпрепятствено пространство от двете страни на колата.
Повечето задни врати осигуряват около половината от това пространство при отваряне. Например, при прекия конкурент Opel Meriva максималният достъп на задните врати е не повече от 0,7 метра широчина.
„Врати като тези в B-MAX са мечта на дизайнерите от много години“, заяви Стивън Лам, директор екстериорен дизайн във Ford-Европа.
За да развие концепцията, екип на компанията е прекарал няколко дни в изследване на шофьорите и техните навици – ходенето на пазар или взимането на децата от училище.
В крайна сметка инженерите са преместили високоякостната структура от централните колони и са я интегрирали директно във вратите, за да осигурят отлична защита при страничен удар.
Специална ултраздрава стомана, която дава до 5 пъти повече здравина от конвенционалната мека, е използвана в ключови части от каросерията и вратите, за да осигури твърда структура, без да се увеличава масата на автомобила.
Процесът включва множество тестове и анализи на всеки етап. За повече от три години са проведени над 1000 подробни компютърни симулации за оптимизиране на резултатите при страничен удар, като всяка симулация отнема 24 часа и използва еквивалента на мощността на 8 ултрамодерни компютъра. След това са проведени тестове в реалния живот посредством допълнителни 50 странични удара.
Интериорът на B-MAX има характеристики, които максимално се възползват от системата на вратите за улеснен достъп. Предната пасажерска и задните седалки могат да се сгъват, образувайки голям, равен под, удобен за товарене на всичко – от колела до мебели в плоски кашони.
„Тази концепция на вратите означава, че може да товариш през страничните врати наистина голям багаж, дълъг над 2,3 метра“, коментира Ърнст Райм, главен дизайнер по интериора във Ford-Европа.


 
Ключови думи:   ford, opel meriva
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте