Ford показа новото Mondeo

Общи 09 януари 2012 | Speed-Press.com A- A+ 2975 посещения | без коментари

Това са първите официални снимки на новото четвърто поколение Ford Mondeo. Компанията показа модела няколко месеца преди да излезе на пазра заради представянето на американския вариант Fusion на автомобилния салон в Детройт. Това е част от политиката One Ford, сливаща европейското и азиатско Mondeo с американския Fusion в една и съща кола. Моделът използва нова по-здрава платформа, базирана на тази в днешните Mondeo и Mazda6 модели. Тя запазва независимото McPherson окачване отпред и получава ново многоточково задно окачване. Моделът ще се задвижва от 1,6- и 2-литрови турбо бензинови EcoBoost агрегати с мощности, съответно – 168 и 234 к.с. Дизеловите варианти също ще са с обем от 1,6 и 2 литра.
Новата платформа на Mondeo е проектирана да предлага задвижване на четирите колела. Старт/стоп система, активираща се от педала на спирачката, също ще бъде внедрена. Другите екстри включват – асистент против излизане от платното, адаптивен круиз контрол и паркинг асистент. Като опция ще се предлагат информационна система за следене на мъртвата точка и музикална система, която контролира шума извън купето.
Външният вид на новото Mondeo е повлиян от концепцията Evos. Фаровете са по-малки, а предната част прилича на Aston Martin. Дължината на Mondeo е нараснала с 13 мм, височината с 23 мм, докато широчината е намалена с 35 мм. Задната част се отличава с плитки LED стопове. Кабината разполага с голям централен сензорен екран. Според Ford интериорът е подобрен в сравнение със сегашното поколение благодарение на по-качествените и меки материали.

 
Ключови думи:   ford, ford mondeo, fusion, mazda6, mcpherson
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте