Euro NCAP: Китайските коли все по-безопасни

Общи 24 ноември 2011 | Speed-Press.com A- A+ 4810 посещения | без коментари

Независимата организация Euro NCAP, която традиционно отсъжда рейтинги по безопасност на автомобилите след като веднъж ги е подложила на сериозни краштестове, в края на годината дава отличия за определени технологии на дадени производители. Така за свои разработки призове получиха Ford, Mercedes-Benz, Opel и Volkswagen.
Последната за 2011-а сесия от тестове на Euro NCAP обаче показа, че дори и китайските автомобили са станали безопасни. Шест модела получиха по четири звезди, сред които са Geely Emgrand EC7, MG6, Fiat Panda, Jeep Grand Cherokee, Jaguar XF и EV Renault Fluence ZE. С максимален резултат от 5 звезди се представиха Chevrolet Malibu, Kia Rio, Mercedes-Benz B-Class и C-Class Coupe, Ranger Rover Evoque, Subaru XV, VW Beetle и VW up!. Рейтингът на компактния автомобил от „народната марка“ се прехвърля директно и към неговите технологични братовчеди Seat Mii и Skoda Citigo.
Електрическият Renault Fluence ZE се прадстави малко под максималния резултат и това го постави на равна нога с Mitsubishi I-MiEV.
Fiat Panda загуби една звезда, тъй като не е обзаведен с ESC.



Видео

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте