Discovery за цялото семейство

Общи 02 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 18060 посещения | без коментари

От благородни до опръскани в кал: Land Rover предлага SUV-ове за всеки вкус. Във високия клас британците се гордеят с модели като Range Rover, а заклетите офроудъри почитат като икона Defender. За семействата пък е предназначен Discovery. Компанията от Острова ще започне продажбите на Discovery Sport, който ще бъде позициониран под Discovery, през февруари. Наследникът на Freelander прави впечатление преди всичко със своята функционалност.
Плавно спускащата се линия на покрива, както и фаровете и задните светлини напомнят за Range Rover Sport. Така и малкият Sport изглежда достатъчно аеродинамичен и пъргав. Боядисаната в цвета на каросерията С-колона е типичен елемент за фамилията Discovery. Естествено, в природата на SUV-овете е залегнало да правят впечатление на големи и мощни на пътя. На пръв поглед и Discovery Sport не е сред автомобилите, които човек би могъл да подцени – макар че с дължината си от 4,59 м колата е по-къса от някои комбита като BMW Серия 3 Touring например.
Телевизия на задните седалки
Още по-голямо внимание заслужава пространството в новия Disco. От дългото 2,75 м междуосие са облагодетелствани преди всичко пасажерите отзад. Дори когато предните седалки са силно издърпани назад, пътниците на втория ред не се чувстват притеснени в областта на коленете. Мястото над главите също е достатъчно, макар че отзад седалките са разположени с 2,5 см по-високо от тази на шофьора. Смартфони и таблети могат да бъдат зареждани на до шест USB-входа. Срещу доплащане производителят предлага и монитори в подглавниците – така децата ви ще могат да гледат телевизия, докато пътувате. Системата се контролира с дистанционно управление в централния подлакътник зад поставките за чаши.
По желание колата става от 5-местна 7-местна. Посредством „уши“ допълнителните задни седалки в багажника лесно се изваждат. Естествено, за да се поберат най-отзад, по-едрите хора ще трябва да се сгънат стабилно – тези места са подходящи само за кратки преходи или за деца. За повече място за товари седалката отзад се мести и дели в съотношение 2:1. Който има нужда от още повече пространство, трябва да я сгъне цялата.
Комфортен кокпит, „пързалка“ за мобилни телефони
Отпред усещането за простор също е много силно осезаемо. Тук няма остри ръбове, а дебелата тапицерия на седалките гарантира удобство при дълъг път. Използваните материали и изработката създават впечатление за високо качество дори и при предсерийния екземпляр. Кокпитът е прегледен, а видимостта – добра. Двата кръгли инструмента зад удобния за хващане волан се „четат“ лесно. Със специално приложение голяма част от функциите на смартфона могат да бъдат прехвърляни към инфотейнмънт системата с 8-инчов тъчскрийн. Разбира се, възможна е и връзката посредством Bluetooth. Отделението за вещи над жабката обаче не е подходящо за мобилни телефони, които биха се плъзгали при каране по завои.
ИзводDiscovery Sport е функционален и просторен, като предлага достатъчно място отпред и отзад. Третият ред седалки обаче може да бъде използван само в спешни ситуации или за деца.

 
Ключови думи:   Автосалон Париж 2014
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте