Daimler увеличава акциите си в Aston Martin

Общи 05 август 2014 | Speed-Press.com A- A+ 9285 посещения | без коментари

Германският концерн Daimler ще увеличи собствеността си в Aston Martin в резултат на задълбочаването на връзките между двата производителя. Следващата стъпка от партньорството е доставяне на електроника и части то електрическата система за автомобилите Aston Martin, при което Daimler ще получи 1 допълнителен процент към настоящите 4 и така общите акции ще станат 5%.

В бъдеще V8 двигателят на AMG ще бъде инсталиран в британските автомобили. Водят се разговори и по внедряване на технология от Mercedes при разработването на SUV на Aston Martin, който се очаква да излезе през 2017 г.

Миналата година Aston Martin е продал 4200 автомобила, а Mercedes 1,46 млн. Бутиковият производител е един от малкото в света, които не принадлежат към голям концерн и са независими. В момента се изпълнява една от най-големите инвестиционни програми в компанията, след като британската фирма Investindustrial купи 37,5% през декември 2012. Сред акционерите на Aston Martin са кувейтските компании Investment Dar Co. и Adeem Investment Co., които я купиха от Ford Motor Co. през 2007 г. Американският производител бе собственик на Aston Martin в продължение на 20 години.

Агенция Speed-Press

 
Ключови думи:   aston martin
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте