BMW нае инженер от Ferrari

Общи 10 октомври 2014 | Speed-Press.com A- A+ 26425 посещения | без коментари

BMW нае Роберто Федели, бивш технически директор на Ferrari, без да уточнява новия му пост в компанията. Инженерът се присъединява към германския производител от ноември. Федели напусна Ferrari на 13 септември, като оттеглянето му не е свързано с това на дългогодишния бос на черните кончета, маркиз Лука Кордеро ди Монтедземоло.
Инженерът започва да работи за италианската легенда още от 1988 г. и отговаря за инженерния отдел на компанията до 2007 г. Името му е свързано с произвеждания в лимитирана серия суперавтомобил LaFerrari с бензиново-електрическо задвижване, който е и най-бързият автомобил на марката до този момент.
Твърде вероятно е Федели да покаже на какво е способен за М-подразделението на BMW, където се раждат най-високоскоростните баварци, или за Rolls-Royce.
На снимката: Роберто Федели (втори отдясно) на представянето на LaFerrari на салона в Женева през март заедно с главния дизайнер на Ferrari (вляво) Флавио Манцони, Джон Елкан, шеф на Fiat, Лука ди Монтедземоло, Амедео Фелиза, главен изпълнителен директор на Ferrari и Серджо Маркионе, глава на Fiat Chrysler

 
Ключови думи:   bmw
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте