BMW i3 с награда от Automotive Interiors Expo Award 2014

Общи 30 юни 2014 | Speed-Press.com A- A+ 10080 посещения | без коментари

Устойчивият характер на BMW i3 се изразява в разнообразни аспекти. BMW i представлява отличен пример за разбирането за „премиум" в бъдеще със специален акцент върху устойчивостта на влаганите материали. Специалната атмосфера, създадена на борда на BMW i3, не остава незабелязана и от международното жури от експерти в конкурса Automotive Interiors Expo Award 2014. Журито връчи на електрически задвижваното BMW i3 приза за Интериор на сериен автомобил. Наградите в третото издание на конкурса, който отличава иновативни концепции и решения в областта на интериорния дизайн, бяха връчени по време на Automotive Interiors Expo в Щутгарт.
Селекцията и начинът на използване на материали е в основата на всеобхватна концепция за устойчивост на марката BMW i. Това важи както за цялостната конструкция – с използването на въглероден композит (CFRP) за изработката на пътническата клетка, така и по отношение на цялостното усещане в интериора. Отличителната LifeDrive архитектура създава нови възможности за оптимизиране на използването на пространството на борда на автомобила и оформянето на дизайна в интериора. Концепцията за цветовете, декоративните елементи и тапицерията включва изключително широко използване на възобновяеми суровини и рециклирани материали, както и дървени и кожени повърхности, третирани посредством екологосъобразни методи.
BMW i3 демонстрира цялостна концепция за устойчивост чрез своя авангарден и футуристичен дизайн. Големите изчистени повърхности и светлата атмосфера са израз за чист въздух и нулеви вредни емисии. Същественият дял на остъклените площи е препратка към леката конструкция на автомобила и придава на интериора усещане за простор и ексклузивност, като същевременно допринася за по-добрия обзор на водача и пътниците.
Удобният достъпът до автомобила и повдигната позиция за седене се допълват от изключителна свобода на движение както на предните, така и на задните места, благодарение на липсващата централна греда. Иновативното и ексклузивно излъчване на автомобила е подсилено с характерни за марката BMW i функции и нови материали, които правят „грижата за околната среда” видима и осезаема.Съществена част от използвания карбонов композит в интериора е рециклирана - 25 % от общото тегло CRFP, използван там. Материите, избрани за тапицериите, са изработени изцяло от рециклирани влакна, като това допринася за техния естествен и качествен външен вид. Повърхността на тавана, вътрешните декоративни елементи, подовото покритие, стелките и арматурното табло са също продукт на устойчив производствен процес. Декоративните панели на BMW i3 са изработени от кенафени влакна, чийто естествен произход остава видим. Евкалиптова дървесина от сертифицирани плантации в Европа осигурява суровината за дървените части от арматурното табло, а кожата, използвана в интериора на BMW i3, е багрена в рамките на естествен процес с помощта на екстракт от маслинови листа.
Тази селекция на материали и процеси, подчинена изцяло на принципите на устойчивостта, има изключително важна роля в осигуряването на изключително ниво на съвместимост с околната среда на BMW i3. Освен това тя представя всеобхватна концепция на първия в света премиум автомобил, разработен от самото начало да бъдат задвижван изцяло от електрическа енергия.

 
Ключови думи:   bmw
 

Снимки


 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте