BMW Brilliance Automotive представя прототип на Plug-in-хибрид

Общи 07 април 2011 | Speed-Press.com A- A+ 3240 посещения | без коментари

BMW Group съвместно с Brilliance China Automotive Holdings Ltd представя концептуален Plug-in-хибрид, лимузина от премиум-сегмента. С този автомобил партньорите правят следващата стъпка по пътя към разработването на т.нар. New Energy Vehicle, предназначен за китайския пазар. Прототипът е създаден на база на разработената ексклузивно за китайския автомобилен пазар дълга версия на BMW 5 Series седан, която се произвежда в завода в Шенянг. Задвижването на концептуалния автомобил работи на принципа на паралелния хибрид и комбинира двигател с вътрешно горене с технология BMW TwinPower Turbo с електромотор. Иновативната концепция включва специфична технология на акумулаторната батерия, както и възможност за зареждане от електрическата мрежа.
Възможностите на Plug-in-хибридния автомобил са ориентирани конкретно към изискванията на китайския автомобилен пазар. Прототипът предлага комфорт, луксозна атмосфера и простор. При чисто електрически режим на движение – при постоянна скорост от 60 км/ч – могат да бъдат изминати до 75 км при нулеви вредни емисии. Използването на двигателя с вътрешно горене позволява увеличаване на пробега до 400 км, което напълно отговаря на нуждите на китайските клиенти в премиум-сегмента. Динамиката се осигурява от двигател с вътрешно горене с технология BMW TwinPower Turbo и мощност от 220 к.с., и електромотор с максимална мощност от 70 кВт. Електромоторът се захранва от разположена в багажника високоволтова акумулаторна батерия.
Серийното производство на автомобила ще стартира през 2013 г. в Китай.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте