BMW Brilliance Automotive представя прототип на Plug-in-хибрид

Общи 08 април 2011 | Auto-Press.net A- A+ 3045 посещения | без коментари

Източник: www.bmw.bg

BMW Group съвместно с Brilliance China Automotive Holdings Ltd представя концептуален Plug-in-хибрид, лимузина от премиум-сегмента. С този автомобил партньорите правят следващата стъпка по пътя към разработването на т.нар. New Energy Vehicle предназначен за китайския пазар. Прототипът е създаден на база на разработената ексклузивно за китайския автомобилен пазар дълга версия на BMW Серия 5 Седан, която се произвежда в завода в Шенянг.

Първият по рода си подобен автомобил в Китай съчетава ексклузивността и отговорното отношение към околната среда. Освен това той запълва и нишата във високия сегмент, поставяйки основите за бъдещи серийни разработки. Задвижването на концептуалния автомобил работи на принципа на паралелния хибрид и комбинира двигател с вътрешно горене с технология BMW TwinPower Turbo с електромотор. Иновативната концепция включва специфична технология на акумулаторната батерия, както и възможност за зареждане от електрическата мрежа.

Прототипът на Plug-in-хибридна лимузина е част от стратегията за електрическа мобилност на BMW Group за китайския пазар. Представената по време на изложението Auto China 2010 пътна карта за разработването и въвеждането на пазара на New Energy Vehicle включва последователно разгръщане както на иновационната компетентност, така и производствения потенциал на Китай. Въвеждането на електроавтомобили в Китай се подпомага от BMW Group с цяла поредица от проекти. Така например в рамките на сътрудничество с университета Tongji в Шанхай, при първия съвместен германско-китайски изследователски проект за електрическа мобилност, е разработена удължена версия на BMW Серия 5 с чисто електрическо задвижване. От началото на годината първият международен тест на MINI E в реални условия е пренесен и в Пекин и Шенжен в Китай. Там MINI E се тества в условията на ежедневно шофиране от консорциум, съставен от енергийните партньори State Grid Corporation и Southern Grid, както и China Automotive Technology and Research Corporation (CATARC). Това се отнася и за полевите тестове на BMW ActiveE. Автомобилът на базата на BMW Серия 1 Купе с чисто електрическо задвижване ще бъде представен в Китай през тази година.

С тези всеобхватни полеви тестове на най-важните автомобилни пазари на света BMW Group трупа ценни знания за потребителската стойност и поведение, както и за предизвикателствата на местната инфраструктура. Натрупаният в този процес опит се ползва както за глобалната стратегия за електрическа мобилност на BMW Group, така и при разработката на New Energy Vehicle за Китай.

С Plug-in-хибридния автомобил на базата на удължената версия на BMW Серия 5 Седан BMW Brilliance Automotive представят конкретния резултат на тази стратегия. Серийното производство на автомобила ще стартира през 2013 г. в Китай.

Възможностите на Plug-in-хибридния автомобил са ориентирани конкретно към изискванията на китайския автомобилен пазар. Прототипът предлага комфорт, луксозна атмосфера и простор на нивото на изключително успешната в Китай дълга версия на BMW Серия 5 Седан. При чисто електрически режим на движение – при постоянна скорост от 60 км/ч – могат да бъдат изминати до 75 км. при нулеви вредни емисии. Използването на двигателя с вътрешно горене позволява увеличаване на пробега до 400 км., което напълно отговаря на нуждите на китайските клиенти в премиум-сегмента.

Типичната за BMW динамика при шофиране и насочената към бъдещето ефективност се осигурява от разработената на принципа на паралелния хибрид комбинация от двигател с вътрешно горене с технология BMW TwinPower Turbo и мощност 160 кВт и електромотор с максимална мощност от 70 кВт. Електромоторът се захранва от разположена в багажника високоволтова акумулаторна батерия, която може да бъде зареждана от електрическата мрежа.

Специфичните за модела компоненти за Plug-in-хибридното задвижване, управляващата електроника и високоволтовата батерия са разработени в тясно сътрудничество между партньорите BMW Group и Brilliance China Automotive Holdings Ltd. При разработките интензивно е ползвана както компетентността на BMW Group по отношение на технологиии за задвижванията, така и натрупаното в Китай ноу-хау в областта на електрическата мобилност, за да могат да бъдат взети под внимание не само техническите иновации, но и научните знания за възможностите за експлоатация на New Energie Vehicle.

 
 

 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте