BBC TopGear България брой 53 от утре е на пазара!

Общи 17 октомври 2011 | Speed-Press.com A- A+ 6345 посещения | без коментари

С тези 2089 М-коне изданието е далеч от приключването. Има още 2487 к.с. от САЩ в SSC Ultimate Aero и Hennessey Venom GT, както и смешните в сравнение 1400 немско-британски коне на Gumpert Apollo и Noble M600

Най-шумната рубрика стартира с грандиозно каране на новото BMW M5, поверено на най-агресивния карач в TopGear след Стиг, а именно Джеймс Мей. Неговите 680 Нм – на M5-ицата, не на Мей – импрегнират Дънсфолт с димящ слой черен каучук, по най-ефектния възможен начин. Диво, но и екологично е отрочето на Jaaaaaag, новата бензиново-електрическа котка C-X16. Бейби-Jag купето радва Пол Хоръл с 380 бензинови коня, асистирани от 95 „зелени“ такива. Сериозна мощност, още по-впечатляваща визия. Супер сериозна мощност, супер впечатляваща визия и антиекологичен ефект пък показват две от най-бързите коли в света, Made in USA машините SSC Ultimate Aero и Hennessey Venom GT. Пат Девру не проумява как е възможно да превъртиш гуми с 320 км/ч, като опитва да си обясни с 1556-те Нм и 1200-те к.с. на „отровния“ GT. Колата, проектирана да се движи с 443 км/ч, се изправя срещу бившия световен рекордьор Ultimate Aero с неговите 414 км/ч.
Война на конски сили се разиграва и между Англия и Германия. На TG пистата – а и не само там – излизат Noble M600 и Gumpert Apollo, с техните V8 двойно турбинирани оръжия. Джейсън Барлоу се опитва да разбере дали 650 к.с. са равни на 750 к.с., но без да използва математика. Същият, без да използва и кристална топка, разбира как ще изглежда идващият през 2016 г. наследник на Land Rover Defender. Барлоу си говори с главния дизайнер на LR Гари Макгавърн до концепцията DC100.
И накрая, от спартанския всдъдеход към ултимативния луксозен „кораб“ Cadillac Ciel. Девру кара открития „каймак“ на General Motors, а Антон Уотс улавя идилията му в будещи завист фотографии.
Вие пък може да завиждате на българския екип заради рубриката Тест. Пл. Георгиев кара „Бъмбълбий“ в Швейцария, както и компактния SUV от Инголщад Audi Q3. Р. Ангелов пък този месец се хвърли на хибриди – различните Peugeot 3008 Hybrid4 и Infiniti M35h бяха отметнати в списъка му с карани коли. И така, помежду другото, M35h се оказва и най-бързият автомобил с подобно задвижване. Ив. Монев летя до Германия, за да пробва обновения Opel Insignia, a Хр. Мишков написа разказ „До Франкфурт и назад“ с чисто новата Elantra на Hyundai. И за финал, за да не се обидят колегите от Обединеното кралство, тест VW Up!, каран от Оли Меридж.
Планета TopGear този месец влиза под знака на Ники Лауда. След култовия филм за Сена идва и игралното екранизиране на епичните битки на австриеца с Джеймс Хънт. Двете икони на F1 греят в секцията, следвани от иконичния малък автомобил MINI Cooper S – Хамънд кара оригинала. Помежду им обаче има още няколко изненади, които премълчаваме, за да останат такива.
За капак, по нестандартната TopGear логика, рубриката Новини - нортфолкската точилка Lotus Evora GTE, маранелското кабрио бижу Ferrari 458 Spider, скандалния SUV на Maserati Kubang, както и новите DTM-ски „серийни“ чудовища на немската света троица BMW-Audi-Mercedes.

Приятно четене!

 
Ключови думи:   Aero, bmw, bmw m5, gumpert apollo, jag, m600, topgear, venom
 

Снимки


 

908 HYbrid4 на пистата 908 HYbrid4 на пистата
18 октомври 2011
 
 

Коментари

 

Все още няма коментари. Бъдете първите, които ще изразят мнението си!

 
(задължително)
(препоръчително)
или
Влез през Facebook
 

Благодарим Ви, че използвате кирилица за Вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератор на сайта.
 

Като използвате този Уебсайт, Вие се съгласявате с употребата на бисквитки.
За повече информация, моля вижте нашата Политика за бисквитките.
Затвори
Вашата заявка се обработва, моля изчакайте Зарежда се, моля изчакайте